Hírarchivum (2021)

Maradak és fák napja

Május 10. a Madarak és fák napja. Az ötödik osztályos tanulók PowerPoint bemutatót és Word dokumentumokat készítettek erre a jeles alkalomra.

Tavaszi szünet


A tavaszi szünet április 1-április 6-ig tart.


Szünet előtti utolsó tanítási nap: március 31., szerda

Szünet utáni első digitális tanítási nap:

április 7., szerda

BEIRATKOZÁS A 2021/2022-es tanévre

 A beiratkozáshoz szükséges SZÁNDÉKNYILATKOZAT itt tölthető le.

SULIVÁRÓ

Kedves iskolát váró Óvodások! Tisztelt Szülők!

A Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola ebben az évben is nyitottan várja az érdeklődő óvodásokat. Ezúttal találkozni ugyan nem tudunk, mégis könnyen találunk arra lehetőséget, hogy személyes kapcsolatba kerüljünk, gyerekek a tanítókkal, tanítók a szülőkkel, szülők az iskolavezetéssel. Legyenek jelzéssel felénk, hogy érdeklődnek a református iskolában folyó színes, tartalmas, minőségi nevelő-oktató munka iránt!  

Kérjük az alábbi email címen adják meg gyermekük nevét, óvodáját, hogy részletes tájékoztatással lehessünk Önök felé!

iskola@szonyibenjamin.hu

Nyissanak utat, hogy óvodásaik bekapcsolódhassanak egy közös felfedezésbe! Hasznos elfoglaltságok, feladatok megoldása mellett játszhatnak, vehetnek ízelítőt az iskolai életből, a közösség megtartó erejéből! Engedjék, hogy gyermekük digitális úton kerülhessen kapcsolatba leendő tanítóival!

Jelentkezési lap

/Kérem a kitöltés előtt letölteni!/

Üdvözlettel: Gilicze Judit igazgató

Leendő első osztályos tanítók:

 Kenézné Józsa Gabriella vagyok. Lassan negyven éve tanítok, ez idő alatt nagyon sok kisgyereket megtanítottam írni, olvasni és számolni. Határozott, következetes tanítónőnek tartom magam. Hálás vagyok azért, hogy szeptembertől ismét 1. osztályosokat taníthatok. Fontos számomra a jó osztályközösség kialakítása, hiszen csak úgy lehet szívvel-lélekkel, jókedvvel iskolába járni, ha ott igazán jól érzi magát a kisgyerek. Szeretném, ha a

szülőkkel mindig egyet beszélnénk, egy úton haladnánk.

Miklós Szilvia vagyok. 25 éve tanítok, és talán ennek köszönhető, hogy mindig nyitott vagyok az újdonságok iránt. Olyan módszereket próbálok alkalmazni, amivel változatosabbá, élménydúsabbá tudom tenni a gyerekek hétköznapjait. Játékos módszerekkel tanulunk írni, olvasni, számolni. A tanórákba beépítem a digitális eszközök használatát is. Eredményességünk kulcsa az együttműködés. Nagyon fontosnak tartom a közösségépítést is, hiszen

a gyerekek évekig együtt lesznek.

Mónus Aliz vagyok. Közel húsz éve tanítok. Jelenleg a 4.b osztályban magyar nyelv és irodalom tantárgyat tanítok, és vezetem az osztály délutáni foglalkozásainak egy részét. Saját osztályomon kívül még több felsős csoportban tartok angol órákat. A tanulás megkönnyítése érdekében játékos feladatokat találok ki, interaktív táblát és digitális feladatkészítő programot is használok, amely lehetőséget ad a változatos és érdekes ismeretelsajátításra. Törekszem arra, hogy a rám bízott gyerekek a maguk tempójában fejlődhessenek és a tanulás örömöt jelentsen nekik. 

Örömmel és nagy szeretettel várunk minden leendő elsős szőnyis kisdiákot!


Hétköznapok a Pávás házban:

https://www.youtube.com/watch?v=Lu12Pdwx1_c&fbclid=IwAR3oL5uqs7KV05FjpiC...

1848. március 15-re emlékezünk

Megütik a dobot

Város közepibe.

Felteszik a zászlót

Torony tetejire.


Sok magyar legénynek

Most kell elindulni:

Sok magyar menyecskét

Özvegyen kell hagyni.


A szép szabadságért,

Szép magyar hazáért,

Háromszínű zászló

Oltalmazásáért.


Az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére készült ünnepi műsort Dora-Tóthné Szappanos Edit tanítónő állította össze. A megemlékezés  a 3.a, 3.b és 8. osztályos tanulók közreműködésével készült.


A megemlékezés erről a linkről elérhető:

https://www.youtube.com/watch?v=Kykh_hWcziI

Digitális tanrend

A 17/2021. (III.5.) EMMI határozat értelmében az általános iskolák 2021. március 8 – 2021. április 7-ig digitális rend szerint folytatják az oktatást.

Szükség esetén gyermekfelügyelet igényelhető, írásban kell jelentkezni rá az iskola@szonyibenjamin.hu címen. A felügyeletbe érkező gyermekek a napi órarend szerinti taneszközöket és saját evőeszközt hozzanak magukkal! Az ebéd iskolába történő kiszállításáról ebben az esetben gondoskodunk, a tiszta ételhordót reggel az iskolában kell leadni!

A tananyagot a pedagógusok az iskolai moodle felületen keresztül juttatják el a tanulókhoz, onnan érhetők el az online órák, a magyarázó felvételek, a megoldandó és visszaküldendő feladatok. Az osztályfőnökök folyamatosan tájékoztatják a szülőket a szükséges tudnivalókról.

Az előttünk álló hetekben (kivétel a tavaszi szünet 4 napja – április 1-2. és április 5-6.), napi egyszeri ebéd rendelhető az alábbi e-mail címen, kizárólag írásban: szonyimenza@gmail.com
2021. március 8-án annak tudjuk biztosítani az ebédet, aki 2021. március 6-a (szombat) reggel 9 óráig az étkezést megrendeli. Reggel fél 9-ig igényelhető írásban ebéd a rendelést követő naptól. Az ételt az Önök által vitt tiszta ételhordóban adják ki mindaddig, míg más rendelkezés nem lép életbe. Az ebéd átvételének ideje 10:30 és 13 óra között van hétköznapokon. Az ebéd a Vándorsólyom Vendéglátó Kft. székhelyén (Hódmezővásárhely Petőfi utca 10-12.) vehető át. A gyermek és az iskola nevét kell mondani az ebéd átvételekor.
Az érvényben lévő kedvezmények szerint történik a számlázás. A számlát elektronikus úton küldjük meg a rendelés email címére, kiegyenlítését is elektronikusan kérjük. A speciális étkezést is tudjuk biztosítani.
Kérem, folyamatosan kísérjék figyelemmel a Mozanapló értesítéseket és az iskolai honlapot!

Magyar Parasport Napja

Február 22. a Magyar Parasport Napja. Iskolánk is részt vett ebben a Lélekmozgató Programban. A 7., 8-os diákjaink testnevelés óra keretében és a szünetekben egylábas kidobót, egykezes kosárlabdát, ülő röplabdát játszottak, míg a fiatalabbak csukott szemmel társ segítségével, valamint egylábon ugrálva különböző akadálypályákat teljesítettek.

VERSMONDÓ VERSENY

Farsang
A farsangi mulatság

az idei évben sem maradhatott el,

hiszen ez a gyerekek

egyik legkedveltebb programja.

A maszkabált az osztályok

saját közösségükben tartották

február 12-én.


 Sarkady Sándor: Farsang


Fruzskák, Zsuzskák, Dorottyák,

Járják a bolondját:

Dínomdánom, vigalom -

Nincs a táncra tilalom!

 

Maskarások, bolondok,

Rázzátok a kolompot:

Takarodjon el a tél -

Örvendezzen, aki él.

Rendhagyó irodalom óra

 

Ma délután az 5. a osztályos tanulók Petőfi Sándor: Magyar vagyok című versének utolsó versszakával köszönte meg Czékmány Anna, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa újabb szakszerű és kedves tárlatvezetését, amelyből többek között megtudhattuk, hogy Petőfi nagyon szeretett öltözködni, az egyetlen róla fennmaradt hiteles fénykép egyáltalán nem tetszett neki. A tábornokról pedig, aki egy alkalommal megjegyezte, hogy az öltözéke rosszul áll, gúnyos verset írt. Megtudtuk, hogy a múzeumban több személyes tárgyát is őrzik (kocsonyástál, gondolkodószék, utazóláda).

Reméljük, hamarosan személyesen is ellátogathatunk a Petőfi Irodalmi Múzeumba!

Oldalak