Hírarchivum (2021)

"Mondj verset a nagyival!"

Az MTVA „Mondj verset a nagyival!” címmel szavalópályázatot hirdet unokák és nagyszülők részére Jankovics Marcell Toldi-sorozatának Duna Televíziós premierje kapcsán. Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával értékes Toldi ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, valamint esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek. A pályázatokat a toldi@mtva.hu e-mail-címre várják a szervezők 2021. szeptember 19-ig. A felhívás részletei megtalálhatók a mediaklikk.hu/toldi oldalon.


Olvasás világnapja-szeptember 8.

"Életre-halálra olvasni, mert ez a legnagyobb, az emberi ajándék.

Gondold meg, hogy csak az ember olvas."


Márai Sándor gondolatai nyomán szeptember 8-án az olvasásé volt a főszerep a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában. A gyerekek öt olvasóponton olvastak részleteket kedvenc könyveikből, így felcsendültek Petőfi Sándor, Móricz Zsigmond, Gárdonyi Géza, Csokonai Vitéz Mihály, Wass Albert, Molnár Ferenc és Szabó Magda sorai is. A legszebben olvasó diákok jutalomban részesültek.


Táncház a Tájházban

 Tanévkezdést megelőző információk


  • az 1. osztályosok számára:

A tankönyvcsomagok kiosztása augusztus 27-én 9 órától a Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítvány által támogatott sportszerutalvány átvétele után lesz az iskola ebédlőjében. (Deák Ferenc utca 4-6.)

Tanévnyitó ünnepi istentiszteletet augusztus 31-én 18 órai kezdettel tartunk a református Ótemplomban az első és az ötödik osztályok részvételével.

  • a többi osztály számára:

A tankönyvcsomagokat az első tanítási napon vehetik át a diákok. Tanévnyitó ünnepi áhítatot az első osztályok kivételével minden osztálynak szeptember 1-jén 7:40-től tartunk a Deák Ferenc utcai épületben.


2021. szeptember 1-jén még nem lesz iskolai étkeztetés. 12 órától haza lehet menni, ügyeletet csak a székhelyen biztosítunk 17 óráig, amit kérünk írásban az üzenő füzetben jelezni.

Szeptember 2-ától annak a diáknak tudunk étkezést rendelni, aki a mellékelt igényfelmérő dokumentumot augusztus 31-én 12 óráig eljuttatja a titkárságra, vagy visszaküldi e-mailben az osztályfőnöknek. Az igényfelmérők személyesen is kitölthetők a titkárságon.

Az első tanítási napra kérünk hozni: iskolatáskát, tízórait, üres órarendet, tolltartót, üzenő füzetet, bizonyítványt, művészeti iskolai bizonyítványt és az ellenőrzőre 250 Ft-ot.

Tanévkezdés 2021

Iskolakezdés 2021

Iskoláink 2021-ben is megnyitja kapuit.

2021. szeptember 01., szerda

 

 

Újra megynyílik az elsősök előtt a Pávás-ház, ami egy gyöngyszem a kicsiknek.

Andrássy út 33. 


Megnyitja kapuját a Petőfi utcai intézményünk is. 

       

  


 

Álláspályázat

A Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola
(Hódmezővásárhely, Deák Ferenc utca 4-6.)

  • matematika, fizika, informatika szakos tanári,
  • tanítói,
  • angol szakos tanári
    munkakör betöltésére pályázatot hirdet.

Keresztyén elkötelezettségű, munkájukra igényes pedagógusok jelentkezését vàrjuk. Jelentkezni életrajz és diplomamásolat benyújtásával az alábbi email címen lehet 2021. július 15-éig:

hmvhelyrefotemplom@gmail.com

Orgonakoncert

Rákász Gergely orgonaművész koncertje augusztus 07-én, szombaton

19:30 órától kezdődik az Ótemplomban.

Jegyvásárlás hétfőn, kedden és csütörtökön: 9:00-16:00 óra között

a Lelkészi Hivatalban (Hódmezővásárhely, Zrínyi u. 5.) Tel: 62/241-817,

vagy az alábbi linkre kattintva.

Jegyár: 2500 Ft

Elsősök búcsúja

Az idei tanévet az első osztályosok a Pávás házban kezdték meg, ismerkedtek a számokkal, betűrengeteggel. Edit nénitől sok-sok tánclépést lestek el, számos játékfűzést gyakoroltak be, Miss Annamari segítségével angol versekkel, dalokkal ismerkedtek. A reggeli áhítatokon megtanultak közösen énekelni, imádkozni.

Szeptembertől átadják az épületet a következő év elsőseinek.


Hálatelt szívvel búcsúztak legkisebbjeink a Pávás háztól:

A 8. osztály ballagási ünnepsége

„Az igaz ember ösvénye egyenes, te egyengeted az igaz ember útját.” (Ézs. 26,1)


A Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola végzős diákjainak ballagási ünnepségén készült videófelvétel június 19-én 10 órától érhető el az alábbi linkre kattintva:

https://youtu.be/igpVOukx4MI

Pandakiállítás a 2. c-ben

 A tanév végén pandák lepték el a 2.c osztály tantermét. Sok-sok összegyűjtött plüss panda, panda mintás használati tárgyak, eszközök és bambuszok, bambuszból készült tárgyak színes, hangulatos bemutató helyszínévé változtatták a folyosó végi Kincses termet.

Egy kiállítással mutatták be a gyerekek a játékos, mókás, sokunk által kedvelt, védett állatot. Bár tőlünk nagyon messze, csak Kína bizonyos tartományaiban élnek szabadon óriáspandák, az élőhelyek megtartásának védelmére hívják fel mindannyiunk figyelmét. A bambusz, a pandák tápláléka nálunk is ismert növény. Használati tárgyak alapanyaga, a műanyag helyettesítője is lehet sok eszköz esetében. A környezetünkre való odafigyelést tanítja a használata.

 

 

Oldalak