Hálaadás

Egyetlen szó sem veszett el azokból az ígéretekből, amelyeket az ÚR Izráel házának tett, mind beteljesedett.

(Józs 21,45)

2024. április 28-án 11 órakor a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban „Szőnyis vasárnap” keretein belül iskolánk legkisebbjei végezték a szolgálatot. Az édesanyákat, nagymamákat köszöntötték. Énekek, versek, imák zengtek.

Ez az alkalom azonban nem csak ettől volt jelentős. A 2023/2024-es tanév iskolánk fenállásának 30. tanéve, amely mellett nem mehettünk el említést sem téve. Ezen a napon az intézmény öregdiákjai tértek vissza a templom falai közé, hogy gitárszólóval, énekkel, felolvasással színesítve ezt az ünnepi alkalmat.

Iskolánk pedagógusai, volt és jelenlegi tanítványai, azok szülei a múltidézéssel emlegették fel azokat az időket, amikor a városban elkezdődhetett újra a protestáns nevelés, majd az elmúlt 30 évet többféle nézőpontból ismerhettük meg.

„Szőnyi 30” jubileumi iskola- és templomtörténeti versenyt hirdetett intézményünk hitoktató munkaközösségi csoportja. Számos csapat jelentkezett, hogy kutatómunkát végezzen, megismerhesse az Ótemplom vagy az iskola eddig kevésbé ismert titkait, tényeit, érdekességeit. Jutalmuk egy tanév végi kirándulás lesz.

Isten éltesse sokáig a Szőnyit!

 

„Minden lehetséges annak, aki hisz.”

(Márk 9;23)