2017. április 22-én tartottuk iskolánk Szülők estje elnevezésű alapítványi bálját a Fekete Sas éttermében.

A bálon készült képek megtekinthetők a honlap galériájában.

A bálon készült fényképek megrendelhetők Huszkáné Tóth Olgánál az Antalóczy Fotó műteremben.

A párválasztás nehézségeiről, a táncpróbák hangulatáról, a báli előkészületek izgalmáról írt Halmai Dávid, 8. osztályos tanuló.

 

   "Mint minden,,végzős’’ diák, izgatottan vártam iskolánk egyik nagy, minden évben megrendezésre kerülő eseményét: a Szülők estje alapítványi bált.

   Számunkra ez az esemény egy lépés a ballagás, és egy új időszak, a felnőtté váláshoz vezető rögös út felé. Mindenki izgatottan próbált párt keresni magának, mintegy kiegészítőként saját énje mellé, reménykedve, hogy ezzel még jobb táncossá válik. Szerencsénkre tánctanárunk, Gyula bácsi személyében igazi úriember terelgetett bennünket a tánc és az etikett számunkra ismeretlen labirintusában. Türelemmel-mint ménesgazda a betöretlen csikókat-tanított. Bár néha érződött, hogy a feladást fontolgatja. A párok, így mi is összeszoktunk a próbák végére, és torkunkban dobogó szívvel vártuk a nagy napot. Öltözékünkkel próbáltunk összhangot teremteni a pillanathoz. Mikor elhangzott a Megnyitó, és felcsendült a már oly sokszor hallott dallam, mi lázas izgalommal léptünk a parkettre, ahol az áhítatos csendben szüleink, rokonaink, barátaink csillogó tekintete kísérte minden mozdulatunkat. Könnyed lépteink nyomán a felszabadultság érzése egyre nagyobb teret hódított lelkünkben.

   Mikor az utolsó hang is elhalkult, és a vakuk villogásán át a vendégsereg nedves tekintetének tapsvihara is felharsant, boldogan húztuk ki magunkat. Mi is nagyok lettünk, és megpróbáltunk – megpróbálunk úgy is viselkedni, az esemény nagyságához méltóan."