"Hűség sarjad a földből és igazság tekint le a mennyből."

                                                    Zsoltárok 85:12

Augusztus 31-én tartottuk tanévnyitó istentiszteletünket az Ótemplomban, melyet az 1., az 5. osztályosok és szüleik jelenlétében rendeztünk. Igazgató asszony az alábbi szavakkal köszöntötte a jelenlévőket:

"Szeretettel köszöntelek Benneteket, első osztályosokat, és titeket, a felső tagozatot kezdő ötödikeseket, akik ma itt összegyűltetek. Különös izgalom minden érkezés, a mai is ilyen számotokra. Miért? Mert pontosan akartatok a helyszínen lenni, semmiről nem szeretnétek lemaradni, testet, lelket díszbe öltöztetve mutatjátok be magatokat. Ti, aprócska magokként, Hódmezővásárhelyen, a Szőnyi református iskolában jó földbe kerültetek, Istennek kedves facsemetéi lesztek a Pávás házban. Gabi, Judit, Szilvia, Brigitta, Aliz és Éva néni, mint óriások vigyáznak majd Titeket, és segítenek nektek. Csak figyeljetek rájuk, legyetek szorgalmasak, hallgassatok mindazokra a felnőttekre, akik bölcsességükkel, mint óriások, itt ülnek körülöttetek!"

A Deák Ferenc utcai épületben szeptember 1-jén ünnepi áhítattal nyitottuk meg az új tanévet. Judit néni így köszöntötte a tanárokat, diákokat:

      "Ahogyan a kis herceg fordította élete idejét a rózsájára, úgy tettétek és teszitek ti is a diákjaitokért, és ugyan tapasztaljuk, hogy semmi sem tökéletes, de így lesznek a ti diákjaitok is a világ minden rózsájánál fontosabbak számotokra. Ti gyermekek pedig vegyétek észre, milyen ölelésben tart titeket Isten a tanáraitokon keresztül.  Mert Isten másként nem is tehetne, önmagát meg nem tagadhatja. Köszöntöm itt a székhelyen a második osztályokba járó kicsiket, ismerjétek meg mihamarabb ezt a székhely birodalmat, ami a mai naptól a ti iskolai otthonotok lett. Ugyanakkor elköszönök a két legidősebb évfolyamtól, a hetedik, nyolcadik osztályok az új szárnyunkban folytatják tanulmányaikat. A megnyitót követően a Petőfi utca 6. szám alatti falakba diákéletet költöztetünk a bevonulásunkkal. Isten népének életében nem ez az első honfoglalás, kívánom, hogy a hittan órák ki- és bevonulás bibliai történeteiből merítsetek erőt, és higgyetek Isten ígéretében! Úgy vagyunk a kezén, hogy Ő bennünket hűtlenül el nem hagy, és idejében tekint ránk igazságával."