Kedves iskolát váró Óvodások! Tisztelt Szülők!

A Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola ebben az évben is nyitottan várja az érdeklődő óvodásokat. Ezúttal találkozni ugyan nem tudunk, mégis könnyen találunk arra lehetőséget, hogy személyes kapcsolatba kerüljünk, gyerekek a tanítókkal, tanítók a szülőkkel, szülők az iskolavezetéssel. Legyenek jelzéssel felénk, hogy érdeklődnek a református iskolában folyó színes, tartalmas, minőségi nevelő-oktató munka iránt!  

Kérjük az alábbi email címen adják meg gyermekük nevét, óvodáját, hogy részletes tájékoztatással lehessünk Önök felé!

iskola@szonyibenjamin.hu

Nyissanak utat, hogy óvodásaik bekapcsolódhassanak egy közös felfedezésbe! Hasznos elfoglaltságok, feladatok megoldása mellett játszhatnak, vehetnek ízelítőt az iskolai életből, a közösség megtartó erejéből! Engedjék, hogy gyermekük digitális úton kerülhessen kapcsolatba leendő tanítóival!

Üdvözlettel:

Gilicze Judit
igazgató

Október 6-án reggeli áhítaton emlékeztünk az 1849. október 6-án Aradon kivégzett 13 vértanúra. 171 évvel ezelőtt véget ért egy szabadságharc. Egy harc, amely azért zajlott, hogy a magyar nép önállóan élhessen, hogy a magyarok maguk dönthessenek az őket érintő fontos kérdésekben. Azért, hogy lehessen magyarul beszélni, magyarul tanulni, magyarként élni annak, aki magyarnak vallja magát. A szabadságharc elbukott, a császári csapatok túlereje nyert. Az ünnepi megemlékezésre az 5.a és 5.b osztályos tanulók készültek Nagy Gyöngyi tanárnő segítségével.

Képre kattintva indul a videó

Rácz Miklós, Dombi-Kiss Botond, Körtvélyessy Lőrinc, Kiss Bátor Koppány, Csanki Csanád,

Buzási Hanna és Erdős Marcell

Tudjátok, hogy október 4. az Állatok Világnapja?

"Először Firenzében, egy 1930-ban tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (Word Animal Day) gondolata. Az október 4. azért lett kiválsztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a XIII. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell. ami körül vesz minket, legyen az élő, vagy élettelen. 

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként ás barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és az állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára."

/Forrás: https://wwf.hu/archiv/az-allatok-vilagnapja/

Az ez alkalomból meghirdetett "Állati szelfi" fotópályázatra beküldött fényképeket

itt nézhetitek meg!

Mindenkinek gratulálunk! Köszönjük a szebbnél szebb szelfiket!

Október 1-jén került megrendezésre a Városi Stadionban a Megyei Atlétika Ügyességi Csapatbajnokság. A versenyre egy fiú- és egy lánycsapattal nevezett iskolánk. A tanulók 10x200m-es vegyes váltófutásban, kislabda hajításban, valamint távolugrásban mérettettek meg. A népes csapatok között iskolánk felső tagozatos küldöttsége a középmezőnyben végzett.

GRATULÁLUNK!

"Ha pedig versenyez is valaki, nem nyer koszorút, ha nem szabályszerűen versenyez." (2Tim.2,5)

A 2020/2021. tanévben iskolánk is csatlakozott a Magyar Diáksport Napja elnevezésű diáksport mozgalomhoz, amelyet szeptember 25-én tartottunk az iskola udvarán. Az órák közötti szünetekben zenével kísért táncos mozgásformákkal ismerkedtek diákjaink, majd a füves udvaron barátságos kötélhúzásban mérték össze erejüket a pedagógusokkal megerősített csapatok. A délelőtt folyamán a legkisebbek is tiszteletüket tették a Deák Ferenc utcai iskolaépületben. Sportos kihívásokat teljesítettek, próbára tették merészségüket, ügyességüket a váron kialakított akadálypályán, végül fogdalmat tettek, melyben megígérték, hogy mindig udvarias, szorgalmas, illedelmes tagjai lesznek a szőnyis közösségnek. Jutalmuk egy-egy szelet torta lett.

Képre kattintva indul a videó: