December 19-én 16 órai kezdettel várjuk az iskolába a nagycsoportos óvodásokat

egy varázslatos téli műsor megtekintésére, ahol a hópelyhek vidám táncra perdülnek,

az erdei állatok izgatottan készülődnek az ünnepekre.

 Az iskolánkat bemutató délutánokra várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket.

A gyerekek játékos foglalkozásokon vesznek részt,

míg a szülőket az iskola vezetője tájékoztatja. 

Leendő első osztályos tanítók:

Gyovainé Aszalai Beáta vagyok. A Szőnyiben tanulni is, tanítani is jó. Ez saját tapasztalat. Két kisebbik gyermekem a Szőnyi padjait koptatja, én magam pedig hat éve vagyok a tantestület tagja.

Jelenleg a 4.b osztályfőnökeként tevékenykedem, ahol magyar nyelvet, környezetismeretet, angolt, rajzot és technikát tanítok. Saját osztályomon kívül még több alsós csoportban tartok angol szakkört.

Újra első osztályt kezdeni igazi kihívás, egy élmény, bizsergető izgalom. Egy elsős kisgyerek egy csoda, egy kincs, amiből - ha okosan bánunk vele - az évek múltán boldog, kiegyensúlyozott, értékes kis ember válik.  Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy egy hat éves elsősorban kisgyerek és csak másodsorban iskolás. Ezért törekszem arra, hogy a rám bízott gyerekek a maguk tempójában fejlődhessenek és a tanulás örömöt jelentsen nekik, nem pedig küzdelmet. Igyekszem változatos, színes, játékos órákkal megszerettetni a gyerekekkel a tanulást, az iskolát, ahová jó dolog reggelenként megérkezni. Ahol nyugodt, szeretetteli légkör, izgalmas feladatok és jó barátok várnak. Ahol biztonságban tudhatja minden szülő a legféltettebb kincsét, a gyermekét. A Szőnyi egy ilyen hely.

Móroczné Keresztesi Ildikó vagyok.Gyerekkorom óta az volt az elképzelésem, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni!  A diplomám megszerzése óta, 24 éve dolgozom ebben az iskolában.

Fontosnak tartom az élményszerű tanulást, a tehetséggondozást és a különböző versenyeken való megmérettetést, valamint azt, hogy maximálisan odafigyeljek a gyerekek eltérő egyéniségére. A tanulás megkönnyítése érdekében játékos feladatokat találok ki, interaktív táblát és on-line feladatkészítő programot is használok, amely lehetőséget ad a változatos és érdekes ismeretelsajátításra. Hangsúlyosnak tartom a matematika órákon a logikus gondolkodás megalapozását. Ettől az évtől LEGO eszközök használatával teszem még érdekesebbé a matematika órákat.

Azt tartom az egyik legfontosabbnak, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában, ezért igyekszek már az első pillanattól kezdve személyes kapcsolatot kialakítani velük, és megteremteni számukra a biztonságos légkört. Örömmel és nagy szeretettel várok minden érdeklődő kisgyermeket és a kedves Szülőket is!

Vajnai Márta vagyok. 22 éve vagyok tanító és hitoktató. Bár csak második éve dolgozom a Szőnyiben, de érzem és tudom, itthon vagyok. Nagy örömmel és izgatottan várom a leendő elsősöket, hogy segítsem őket beilleszkedni egy nagy családba, a Szőnyibe. Sok játékkal, mozgással, mesével, élményekkel szeretném átvezetni őket az iskolakezdés nehézségein. Csendes, nyugodt légkört teremtve, a zajos, rohanó vilagtól egy kicsit elszigetelődve szeretném megtanítani őket arra, hogyan kell a tanulásra koncentrálni, értékeinket, tehetségünket kibontakoztatni. Ehhez remek helyszínt nyújt az iskolánk, ahol naponta átéljük - kicsik és nagyok egyaránt -, hogy mennyi örömet és áldást kapunk Isten gyermekeiként. Három gyermekemet nevelve, anyaként magam is megtapasztalom, milyen is az iskolakezdés, a mindennapok nehézségei és örömei. Tanítónőként fontos feladatnak tartom, hogy ne csak a gyermekek fejlődését, hanem a családok és iskola kapcsolatát is segítsem, és megmutassam a gyermekeknek, családjaiknak is, milyen jó Isten szerető közelségében növekedni, fejlődni. Szeretettel várom leendő Szőnyis diákokat, az elsősöket!

A családokat az alábbi napokon várjuk:

-január 9-én
-január 16-án
-január 23-án

Kezdési időpont: 16 óra

Január 30-án szerdán 17 órától lampionos, zsoltáros emlékmenettel adunk hálát a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola negyed százados fennállásáért. Erre is várjuk az óvodások családos csatlakozását. Gyülekező az iskola épületében, úticél a református Ótemplom.


December 17-én rendezték a Gyarmati Dezső Sportuszodában

az Úszás Diákolimpia városi fordulóját,

melyen tanítványaink eredményesen szerepeltek.

  

     Salgó Fanni 2b. 50 m mell - III. hely          Szatmári Kende 2b. 50 m hát - III. hely

   

  Kovács Botond 5a. 100 gyors - III. hely    Tóth Martin Zétény 7. o. 100 m mell - I. hely

                                                                                                          100 m gyors - II. hely

Kis Martin 8. o. 100 m hát - II. hely

GRATULÁLUNK!

December 12-én délelőtt a Kertvárosi Óvoda nagycsoportosainak

„Legomatika” címen együttes játékot szerveztünk

a harmadik és negyedik osztályos gyerekeink és a leendő elsős Tanítónőink

(Gyovainé Aszalai Beáta, Móroczné Keresztesi Ildikó és Vajnai Márta) bevonásával.

Tanítványaink örömmel segítették

a kreatív, ötletgazdag, a részletekre nagyon figyelő óvodásokat.

Medáljainkkal, fényképekkel emlékeztetjük vendégeinket az együtt töltött délelőttre.

November 30-án rendezte meg a Németh László Általános Iskola és Gimnázium

a József Attila-Kupa Matematikaversenyt.

             Kiss Regő Bendegúz 6. o. IV. hely                Vincze Bulcsú 7. o. VII. hely

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRATULÁLUNK! 

November 30-án a fővárosba utazott iskolánk dalos küldöttsége az

Országos Református Zsoltáréneklő Versenyre, Vajda Enikő tanárnővel.

Az alábbi eredmények születtek:

  • Kotormán Barka Ilona 2b. I. hely Arany fokozat
  • Kotormán Iringó Szejke 5a. II. hely Arany fokozat
  • Ambrus Adél 6. o. Arany fokozat
  • Kapás Kamilla 4b. Ezüst fokozat
  • Deák Ervin 8. o. Ezüst fokozat


               


GRATULÁLUNK!

 2018. november 29-én, csütörtökön a 3.a. osztály rendhagyó napközis délutánt rendezett hagyományteremtő céllal a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola ebédlőjében.

A kis harmadikosok 3-8. osztályig bezárólag 8 osztályt láttak vendégül az első alkalommal megrendezett, célnyelvi kultúra nyelvoktatásban való szerepének hangsúlyozására szervezett rendhagyó iskolai délutánon. A szervező és vendéglátó harmadik osztály már a programot megelőző hetekben lázasan készülődött, hogy az angol teakultúra alapjait megismerje, majd megismertethesse tanulótársaikkal. Dekoráló, ajándékkészítő és felszolgáló csapatok alakultak.

Az Angol Tea Party-t angol nyelvű műsorral nyitották meg a gyerekek, mondókával, énekkel csalogatva a diákokat egy rövid, ám annál ízletesebb nyelvi kultúra-kóstolóra. A fekete és gyümölcstea különlegességek egyenesen a messzi Londonból érkeztek és örvendeztették meg a minden jóra kíváncsi gyerekszájakat. A szőnyis gyerekek és tanárok örömére a következő célnyelvi kultúra program sem várat sokáig magára.

A Varga Tamás Általános Iskolában rendezték meg a "Do you understand?" elnevezésű térségi, angol szövegértési versenyt,

ahol Bacsa Kitti 7. osztályos tanuló III. helyezett lett.

GRATULÁLUNK!

Hagyományainkhoz híven november 22-én Egészségnapot tartottunk. A gyerekeket számos program várta, melynek keretében megismerkedtek a gyógynövények jótékony hatásával; megtapasztalták, hogy az egészséges étel lehet finom is; a lelkük egészségének megtartása érdekében megtanultak relaxálni. A délután folyamán kispályás foci bajnokságra is sor került, ahol a kislányok is éppoly lelkesen rúgták a bőrt, mint a fiúk. Meglepetésül kipróbálhatták a diákok a súlyos kettlebell súlyzókat, és az akrobatikus levegőtornászatból vehettek ízelítőt.

Intézményünk ebben az évben is csatlakozik a rászoruló családokat megsegítő kezdeményezéshez. Az elkészített csomagokat iskolánk irodájában gyűjtjük.

Kérdéseikkel keressék Bacsáné Lévai Krisztina tanárnőt!